To je v bistvu znanstvena opredelitev koristi, ki jih lahko prinaša postenje, vendar je potrebno upoštevati tudi restriktivne vidike, ki tu niso opisani. Naslov je pomotoma zapisan fonetično.(op Y)
V telesu spodbudimo avtofagijo ali regeneracijo celic če vsaj 3 krat tedensko uživamo v hranjenju samo 8 ur, 16 ur pa ne jemo. Če je večerja ob 19:00 uri, lahko drugi dan jemo šele ob 11:00 uri. To omogoča telesu, da samo odstrani strupene ostanke presnove in druge ostanke hrane.
Avtofagija
Timus, avtofagija in pomlajevanje
KETO presnovna prožnost skuri maščobe
Karnitin pelje maščobe skurit v mitohondrije
AUTOFAGIJA - Zašto su mediji preleteli ovu vest ??
Tu so znanstveni in strokovni dokazi ter argumenti o koristih zdrave prehrane in posta. Vendar restriktivni vidiki niso prikazani, čeprav jih je treba upoštevati. V besedilu za radikalni post so zbrana in podana tudi opozorila na nevarnosti posta. Pomladitev preko timusa je celo pomembnejša od redukcije kilogramov.
Menim, da za zdravilsko učinkovito avtofagijo lahko dnevno pojemo samo en čimbolj skromen obrok in pijemo samo nesladkane pijače. Hrano in pijačo zaužijemo počasi, zavestno in ob pomoči avtorefleksije ter fiziološke introspekcije z ustrezno samoprogramirano psiho (AT, namera, volja, Grabovojeve tehnologije).
Med do sedaj zaznane pozitivne zdravstvene učinke bi uvrstil zlasti izboljšanje kožnih anomalij: starostne / revmatske rujave tvorbe, parazitske obloge stopal, fibroni. Seveda ne gre zanemarjati izgubo kilaže, ki je lahko kar občutna, odvisno od radikalnosti izvedbe avtofagije.
Pri postu in avtofagiji moramo biti pozorni na fiziološke opozorilne znake nevarnosti za zdravje in primerno ukrepati. Nekateri bolj kritični primeri so opisani pri postenje in hujšanje. Zaradi tega je nujna fiziološka introspekcija kaj se dogaja s telesom, pa tudi upoštevanje nasvetov ter opozoril.
Obširneje poročam o svojih izkušnjah in ugotovitvah v komentarju. Na tem mestu pa o zaznavanju avtofagijskih procesov. Zanesljiv indikator, da avtofagija deluje je ko zaznavamo toploto v telesu. Naknadno izgine še lakota..
Omenil bi še razliko med strogim postom in avtofagijo. Strogi post ob vodi lahko traja 2x3tedne, avtofagija pa je različno radikalen prilagojen post, kot je opisano v Postenje in hujšanje
-
-
Glikemični indeks (komentar 4)
Kako izbira živil vpliva na (ne)nastajanje oziroma kopnenje telesnih maščobnih zalog.
-
Živila z nizkim glikemičnim indeksom nas ščitijo pred nastankom sladkorne bolezni, pripomorejo k občutku sitosti in znižujejo raven glukoze v krvi in posledično se zniža tudi raven inzulina v krvi. Več inzulina nas dela lačne in povzroča nastajanje maščob. Obratno nizka stopnja inzulina, kot posledica zaužitja živil z nizkim glikemičnim indeksom povzroča razgradnjo maščob. To pa nas spominja na hujšanje, mar ne ?
Zgoraj sem zapisal svoj povzetek iz prepričljivega članka v reviji Doktor 24 z naslovom 'Glikemični indeks'. V elektronski verziji tega članka nisem našel, zato dajem link do svojih mbt kopij. Pomanjkljivost omenjenega vira je zelo nepopolna tabela glikemičnih indeksov živil. Tu pa nam pomaga res obširen popis živil z pripadajočimi glikemičnimi indeksi, ki sem ga našel na spletni strani FutuNature - link spodaj.
Glikemični indeks živil - tabela
Konkretno bi omenil jajce, kot eno najboljših živil. Ljudje z preganjavico holesterola naj ne naredijo prehitro in neupravičeno križ čez to odlično živilo. Holesterolske mite raznih živil ustvarjajo predvsem farmacevtski lobiji, da bi si zagotovili zaslužek s prodajo svojih dragih strupov za zniževanje holesterola.
Na tem mestu ne bom razpredal o holesterolu, bilo je objavljenih dovolj informacij z moje strani o holesterolu na Pozitivkah, podkrepljeno z neodvisnimi tujimi viri, ki postavljajo na laž uveljavljene holesterolske doktrine.
V povzetku lahko sedaj ugotovimo, da imamo za kontrolo teže in zdravja žleze slinavke dve močni orožji v avtofagiji in v izbiri živil z nizkim glikemičnim indeksom.
V bistvu nam vpliv glikemičnega indeksa na nivo inzulina pojasni osnovni princip kontrole teže, vključno avtofagijski način. Razlika je le v načinu zniževanja nivoja glukoze v krvi.
Pri avtofagiji časovno manipuliramo prehrano in tako dosežemo padec glukoze ter inzulina v krvi. Pri izbiri živil nizkoglikemičnega indeksa isto dosežemo s samim živilom, a brez avtofagijskega samočiščenja ?
Ugotavljam, da je zdrava prehrana preveč kompleksno področje kjer ni možno uporabljati poenostavljene pristope kontrole teže brez nevarnosti za zdravje !
Pojasnilo kako vpliva glikemični indeks na lakoto in hujšanje. Nedavno sem bil deležen zelo nazorne in prepričljive profesionalne razlage strokovnjakinje z bogatimi osebnimi izkušnjami pri kontroli telesne mase.
Odkrito priznam, da tega mehanizma do sedaj nisem razumel, ampak sem samo privzeto uporabljal opisane zakonitosti. Ključ razlage je v nihanju krvnega sladkorja ter inzulina. Tehnično gledano je inzulinska regulacija nivoja sladkorja oscilatorna upoštevaje še zakasnitev inzulinskega odziva.
Oscilacije povzročajo lakoto pri visokem glikemičnem indeksu, ker sladkor hitro in visoko naraste. Sledi mu inzulin, ki preveč zniža raven sladkorja, zato senzorji ponovno sprožijo občutek lakote. V kolikor sledimo temu načinu smo na dobri poti k debelosti in sladkorni bolezmi.
Kako se izogniti nestabilni regulaciji ? Z večjim številom obrokov in manjšim glikemičnim indeksom, recimo pod 50 bomo primerno siti. Sladkor ter inzulin bosta rasla počasi in z manjšo amplitudo, zato ne bo nihanja, ali minimalno. Tako se bomo primerno nahranjeni izognili škodljivi lakoti.
-
-
Yoda
Pomoč in podpora pri Avtofagiji (komentar3)
Zdravo hujšanje in avtofagija
-
Post, nepravilna prehrana, avtofagija, pa tudi bolezenske motnje lahko porušijo stanje črevesne flore. Prekomerno pitje izpira nujno potrebne elektrolite, določena hrana in pijača vsebuje strupene dodatke.
Človeški organizem je ogrožen od strupov, prostih radikalov, vnetnih procesov in posledičnih karcinomov. Post povzroča pomanjkanje vitaminov, mineralov in osiromaši količino koristnih črevesnih mikrobov.
Kontrolo telesne teže lahko podpremo z nekaterimi ciljno delujočimi izdelki.
-
Za zdravo hujšanje, kontrolo telesne teže in reševanje prej naštetih negativnih posledic predlagam uporabo nekaterih izdelkov po našem katalogu in ceniku. Mg v sprayu bo naprimer dobrodošel ker nima stranskih učinkov driske. Preko linkov so dostopne datoteke z opisi izdelkov, ter njihov namen in delovanje.
-
--------------------------------------
Kontrola telesne teže
Chitisan&l-carnitin 18.80€
Fucoxanthin 25.50€
Garcinia 21.50€
Opersnell 21.50€
Slim dren 26.70€
--------------------------------------
Za zdravo črevesno floro
Probiotiki - predavanje
Bacillus clause - probiotik 19.70€
-------------------------------------
Za urejeno prebavo (proti zaprtju)
Granilax 25.50€
-------------------------------------
Za zdrav želodec
Aloa vera 21.65€
-------------------------------------
Ključni elektrolit
Mg v spray-u 22.20€
-------------------------------------
Razstrupljanje
Vulcanolit (Zeolit in kurkuma) 31.80€
-------------------------------------
Antioksidant, živčevje, endokrini sistem, ožilje, vitalnost
Sok granatnih jabolk 21.10€
----------------------------------
Katalog in cenik 'Independence International'
Katalog Independence International
cenik VIP _novo 87
------------------------------------
Moje ostale forumske objave
Prehranska dopolnila Independence International
Pomoč za bolnike z virusom sars-cov-2
Začimbe in antioksidanti
CBD smola - komentar
------------------------------------
Slavica Sairamvibuti
sai.vibuti@gmail.com
tel. 00 386 40 439 483
Nevarne pasti avtofagije (komentar 2 )
-
Pri izbiri učinkovite kombinacije časovne sheme hranjenja, izbora živil, ter količine hrane bomo zanesljivo zaznali dva jasna indikatorja procesa avtofagije. To sta toplota v telesu in z zakasnitvijo še izguba občutka lakote. V izgubi občutka lakote in apetita vidim glavno past in nevarnost divjega eksperimentiranja. Govorim o realnem fiziološkem občutku lakote. Divji eksperimenti dajo divje rezultate.
Občutek izgube lakote, ter s tem povezanega apetita sta normalna posledica dejstva, da se telo nahrani z lastnimi bolanimi in odmrlimi celicami skozi avtofagijski proces. To se zgodi ker namensko nismo vnesli pravočasno hranil po običajni poti. Fiziološki refleksi so slični pri obeh načinih hranjenja organizma, to je zaznava 'sitosti'.
V kolikor bi človek sledil samo občutku izgube apetita bi utegnil zapasti v zdravstveno nevarno in škodljivo stanje izčrpanosti vseh telesnih zalog, če ga ne bi že prej opozorile na to resne psihofizične motnje in problemi. Seznanjenost z učinki avtofagije je nujna, prav tako pa rabimo tudi vsaj približen načrt prehranjevanja.
Izguba občutka lakote in apetita poznajo in priznavajo mnogi ljudje, ki še nikoli niso slišali za avtofagijo. Do tega izkustva so prišli skozi izostanek dopoldanskega prehranjevanja zaradi službe in podobno.
Zdi se, da je na dolgi rok težko vzdrževati optimalni režim hranjenja, ki bi ustrezal aktivaciji avtofagije in obenem ne bi bil suficiten za vitalnost ter zdravje.
V kolikor pa uspemo privzeti tovrstne neprestroge življenske navade smo dosegli zdravstveni optimum.
Moje izkušnje z avtofagijo (komentar 1)
-
Vsekakor so me pozitivno presenetili prvi opaženi rezultati, že po 14 dneh nekoliko radikalnejšega pristopa. V mislih imam -5 kg brez kakšnega posebnega napora in opažanje pozitivnih sprememb na koži ter počutju. Resnici na ljubo so me k autofagiji spodbudile informacije ljudi z izkušnjami radikalnega posta, delno pa prisilile določene okoliščine.
Moj začasno intenzivnejši pristop avtofagije je sledeč. Odrekel sem se uživanju vseh sladkorjev, zmanjšal edini dnevni obrok - kosilo in ugotovil, da se tembolje počutim, čimbolj se odrečem hrani. Ugotavljam, da se z lahkoto prilagodim na kavo in zeleni čaj brez sladkorja. 'Blagoslovljena potica' in razne sladkarije pa so se mi itak že do sedaj uprle.
Ugotovil sem, da je vse v glavi, od koder prihajajo protokoli napačno naučenih prehrambenih ritualov. Po zaužitju obroka se počutim dejansko slabše - bolj gnilo. Kadar preteče dovolj časa od zaužitja hrane se pojavi toplota v telesu, ki jo praktikanti posta povezujejo z življensko energijo. Do sedaj sem se postu izogibal zlasti zaradi občutka hladu. Opažena toplota in dobro počutje pa te ovire negirata.
Menim, da toplota nastaja zaradi avtofagijskega procesa v telesu. Obenem ugotavljam, da 'lakota' izgine, če je sploh bila. In še bolj važno je, da se začne izboljševati stanje stopal. V kolikor sem uspel zaustaviti glivice z uporabo Grabovojevih kod, pa nisem rešil drugih vrst oblog, naprimer virusnih, ker je preveč različnih možnih parazitov in ker so trdovratni. Opaženo je tudi izginevanje fibrona.
Dejansko se vsakokratni start avtofagije po določenem času pokaže z zaustavitvijo srbečih in motečih procesov stopal. Kmalu po zaužitju hrane pa se spet pojavijo. Že sedaj mi postaja popolnoma odveč ukvarjanje s hranjenjem iz vseh tu podanih razlogov. Hranim se samo še 'za vsak slučaj' iz naučenih zdravstvenih razlogov.
Ob tem ugotavljam, da sem dovolj treniran, da se zavestno odrečem hranjenju zaradi zadovoljstev in da lahko črtam iz svojega jedilnika karkoli, pa me kasnejša srečanja s temi prehranskimi artikli ne bodo vznemirjala. Edina omejevalna okolnost je vprašanje zdravstvenih posledic.
In na osnovi vsega skupaj predvidevam potrebo strogega posta v kolikor avtofagija ne reši vseh oblog stopal in drugih kožnih sprememb, kot so npr. rjave tvorbe, za katere domnevam, da so polimiozitično- dermatitičnega izvora. Ampak za starejše in mladino je primeren edino prilagojen post.
Eden od prehrambenih protokolov veleva najmanj 1 topel obrok dnevno. Pa smo takoj omejeni z izbiro jedi. Zelo verjetno bom zahtevo toplega obroka začel ignorirati. Itak pa spijemo vsak dan nekaj toplih kav in čajev. Ostane še sestava bodočega jedilnika, ki bo osvobojen vsiljenih neumnosti in lastnega 'muslaufa'.
Z avtorefleksijo lahko zaznavamo prehrambene 'zeitgebre' v svojih mislih, ki pa so čisto mentalni, ne pa fiziološke zaznave. Zato nujno rabimo zavestnost pri hranjenju, ki nam pomaga uveljavljati našo odločitev svobodne volje, ne pa podzavestnega prehranskega 'muslaufa'.
V psihološkem pogledu je pomembno ostati svoboden, prilagodljiv in optimalnih odločitev ter misli. Z avtorefleksijo se lahko izognemo tudi preganjavici norma teže, ali kakšnega drugega neživljenskega perfekcionizma pri izvedbi avtofagije.
Iz varnostnih razlogov moramo biti pozorni na morebitne negativne telesne odzive pri spremembi prehranjevanja. To pa je koristno tudi za obvladovanje mentalnih impulzov po hrani. Kako ? Najprej pa moje priznanje o prebavnih motnjah, utrujenosti, jutranjih krčih nekje v 3 tednu radikalne avtofagije.
Prehranjevalni impulzi prihajajo iz uma. Ob tem pa preverimo še fiziološki občutek, ki je praviloma odsoten. Na tej osnovi mentalni imulz 'lakote' laže ignoriramo. Obvladamo z avtorefleksijo in fizično introspekcijo. Za kontrolirano avtofagijo rabimo plan prehrane na osnovi upoštevanja RI za razna živila.
Lahko se nam pojavijo tudi razne fantomske bolečine in motnje, ki nas utegnejo prestrašiti in odvrniti od nadaljevanja. Toda utrujenost in krči so dokaj zanesljiv znak pomanjkanja Magnezija, lahko tudi drugih mineralov in vitaminov. To lahko rešimo z prehranskimi dopolnili.
Donat mineralna voda ni poceni, ampak je koristna, ker nas preskrbi z magnezijem, pomaga pa tudi proti zaprtju. Pri starejših in pri bolj aktivnih je potrebna dnevna količina Mg večja.