top of page
  • Writer's pictureYoda

Komentarji Apokalipse

Updated: Aug 18, 2023

-

Besedilo svetopisemskega razodetja Nove zaveze je v celoti dostopno na internetu. Pomen pojma Apokalipsa pa razloži tudi Wikipedija.



Precej filmskih upodobitev z direktno ali posredno navezavo na apokaliptično vsebino lahko najdemo v podporo razlage svetopisemskega Razodetja. Tako nam je vsebina Apokalipse nekoliko približana skozi filmske interpretacije.


Naštel bom nekatere izmed meni znanih: Prerokba, 7 znamenj, Legion 2010, Matrix, Avatar, Stigmata, itd.


Poglejmo kakšne so posamezne možne razlage iz Biblične vsebine.

-

Zadnja poglavja Apokalipse so mestoma presenetljivo zapisana v neposrednih in domnevno jasnih sporočilih. Tu mislim predvsem vstajenje mrtvih in konec časa. O vstajenju imamo na voljo obširno Grabovojevo učenje, prav tako pa njegove tehnologije implicirajo preseganje časa, med drugim tudi z Večnim življenjem in razvojem, pomlajevanjem in prenosom znanja iz daljne prihodnosti, zaustavljanjem staranja. Skratka večna prisotnost tu in zdaj s časom, kot tehnološko obvladljivo kategorijo.


Težavno pa je razvozljati pretežni ostali del Apokalipse, ki je zapisan alegorično in morda tudi prikrojeno glede na izvirnik. Vseeno bom poskusil po svoje uganiti nekatera naslovna sporočila, seveda brez dodajanja, ali odvzemanja, za kar so zagrožene Božje sankcije. Tako piše v enem delu besedila Apokalipse. Nakazana je tudi možnost spremembe usode (tako sam razumem), drugje je skrivnost zapečatena, spet nekje drugje pa je povdarjena fiksnost sporočila, kot je zapisano.


Verjetno sta mnogim znani alegoriji 'Božje jagnje' in 'vlačuga'. Potem pa se najbrž razumevanje in tudi interes poglabljanja pri večini neha. Nekateri pa smo glede interesa tudi drugačni. Moj poskus 'razvozljavanja' apokaliptičnih alegorij rezultira ta čas v sledečih domnevah. Morda naknadno še kaj dodam in popravim.


- Božje jagnje: Kristusovo križanje, simbol Jezusove ponižnosti pred Bogom.

- Vlačuga: brezbožno in / ali malikovalsko ljudstvo, država, oblast, vladarji.

- Zmaj in obe zveri: reptilski kolonizatorji Zemlje ter dva vsiljena sistema dominacije človeštvu - ideološko - verski režimi ter lastninski imperializem. Bolj uveljavljen je termin 'globoka država' ki vlada vsem oblastem.

- Zmaj vržen na zemljo: utelešenje in delovanje demonov in padlih angelov na Zemlji.

- Žena z otrokom: kolektivna zavest človeštva z zametkom Kristusove zavesti;

- Žena z otrokom in zmaj v puščavi: ohranitev in razvoj Kristusove zavesti v civilizacijsko odmaknjenih redovih, skupinah, skupnostih in v mentalnem odmiku. Vendar transcendentna stanja niso več varna zaradi invazije demonov in padlih angelov. (OP 1)

- Stara kača: Simbol kače bi bil lahko povezan z medicino ter farmacevtsko industrijo. To je tembolj aktualno dandanes, ko nam vsiljujejo morda usodno nevarna cepiva. Kača spominja tudi na dnk vijačnico in obenem je simbol medicine ter farmacije. Prvotno sem kačo povezoval z religijskimi ter ideološkimi inštitucijami, tudi Staro zavezo, a ta interpretacija se zdi sedaj manj verjetna.

- Babilon: EU, morda tudi ZDA.

- Čarovniki: slepila temnih sil, temne sile, uporna in padla 'božanstva'.

- Satan: negativnosti lažnega ega, negativni mentalni programi, vključno na makroplanu.

- Novi Jeruzalem: Zlata doba družbe v Kristusovi zavesti, z živo prisotnostjo Boga na Zemlji. Ta traja 1000 let, ko je Satan zaprt. Potem je ponovno izpuščen in mnogoštevilni sovražniki duhovne civilizacije jo želijo vojaško poraziti s svojo številčnostjo. A so na koncu poraženi z ognjem od zgoraj.

- Število zveri in število človeka 666: Heksagram, Merkaba, kozmična in meddimenzionalna potovanja, zvezdno poreklo človeštva in vladarjev.

- 7 pečatov: Planetarni preizkusi človeštva na poti vstajenja... Zrelost se odraža v nesebičnosti in bratstvu

- Žig zveri: tehnologije centralnega nadzora nad vsakim človekom s strani porajajoče svetovne države po agendi NWO. Sedaj se zdi, da je to konkretno kar PCT pogoj.

Obstaja pa tudi drugačna razlaga, ki je dana nekje od 12 minute dalje v tem videu. Znanstveno argumentacijo za to domnevo najdemo v videu o vrhunski znanosti iz Rusije spodaj. Talasna genetika - Nastanak života.


- Drugi prihod razloži dr Salla v svoji Eksopolitiki skozi članka spodaj


Nove vsebine bodo sukcesivno dodane, ko nastanejo.


Glede filmskih sporočil je treba omeniti specifično vlogo filmov z zmaji, kot je naprimer Avatar in serija o Merlinu. V teh filmih je zmaj prikazan, kot simbol nadnaravnih moči, ki si jih za to poklicani lahko podredijo. Dobro, ali slabo vlogo zmaju tako določi upravljavec s temi močmi. K temu pa bi dodal še zmajeve zemeljske črte in Pogačnikovo litopunkturno zdravljenje Zemlje.


Opravka imamo z ezoteričnimi interpretacijami, kjer je prezrta možnost, da zmaji upodabljajo skrite reptilske kolonizatorje Zemlje, oziroma gospodarje človeštva. Nekateri avtorji, med njimi tudi mg. Železnikar navajajo, da gre za namerno slepilo, ki naj človeštvu reptilske gospodarje predstavi v lepi podobi. Na ta način bi laže dosegli prostovoljno sodelovanje pri izvedbi novega zasužnjenja človeštva s strani 'gospodarjev' iz ozadja.


Morda pa filmi, kot je Avatar hočejo predati skrito opozorilo skozi zamenjane vloge ? Vemo naprimer, da film Matrix narobe predstavi matrico kot kolektivno zavest človeštva. Vprašljiv je tudi prikaz 'kreatorja' in to še zlasti v luči domneve o zaviralnih intervencah kolonijalnih gospodarjev.


Določen uvid v Apokalipso nam daje kanalizirano Kristusovo sporočilo o demonski državi. To je zajeto v mojem komentarju članka na Pozitivkah - link spodaj. Specifično tu ni omenjen vpliv nezemljanov. Demonska globoka država (komentar članka 'Smrt smrti')


Na Apokaliptične vsebine se sklicuje v svojih predavanjih tudi znana ameriška ezoteričarka, hipnoterapevtka in zdravilka Dolores Cannon. Omenja in razlaga naprimer Novo zemljo in druge podrobnosti.


Z Apokaliptično zgodbo o zmagi dobrega se sklada med drugimi viri Prerokba Petra Deunova. Ta pravi, da bodo negativne sile uničene.


Precej posnetkov z razlago Apokalipse najdemo v srbščini na spodaj polinkanem YT kanalu.



Svoj splošen komentar o prerokbah sem zajel v besedilu - link spodaj.



Svetopisemska sporočila Nove zaveze, kamor spada tudi Apokalipsa na mnogih mestih omenjajo judovsko ljudstvo. Ob tem je spregledana bistvena razlika med Izraelci in Judi. Odlično besedilo Laure Sanger stvari postavi na svoje mesto zgodovinsko in v apokaliptični sedanjosti........Ne spreglejte tega članka.


Koga voliti 24 aprila...+ komentarji 1, 2, 3, 4, 5, 6 VSI KOMENTARJI IN ČLANKI !


Oba gornja vira nas učita prepoznati kdo je proti komu in zakaj v scenarijih Globoke države proti človeštvu in Viru (Bogu, Svarniku, Kristusu).


Zelo obsežno zbirko svojih videnj prihodnosti je zapustil znameniti ameriški 'speči prerok' Edgar Cayce. Mnoga njegova 'branja' so posvečena Rusiji in domnevno naj bi od tam prihajalo upanje za človeštvo (v Apokaliptičnih časih). Tak primer je naprimer interpretacija v exyu jeziku spodaj.



Ob proučevanju Apokalipse nam lahko koristi obsežna zbirka multidisciplinarne vsebine avtorja Wes Penre.



-

Dodatek


Lahko bi podnaslovili Znanstvena razprava o Apokalipsi zdaj.....

Jezus je v naslovu zaradi korelacije sicer pretežno znansvene konference s sporočilom Apokalipse.

Razkrito je rkc satansko malikovanje križa in vse druge rkc prevare in zablode. Zelo dolga konferenca a vredna pozornosti za svobodne in odprte ume.....


Udarno besedilo o satanskem malikovanju križa je recimo okoli 2h45min. Izjemno besedilo, ki v vsej globini pojasni simboliko križanja in vlogo Jezusa Kristusa. Analogija je z današnjim Apokaliptičnim križanjem človeštva ...... Satanisti so Satan, kdor šteje do 3 bi moral razumeti. Satanisti - antikristi


VIR:


-

(OP 1):


O tem, da meditativna stanja 'puščave' niso varna pred vplivom demonov, larv in drugih prevarantskih astralnih entitet priča poročilo razgledane osebe z predominantno rkc opredelitvijo a tudi proticepilno. V debati sodelujoča druga vernica ji je povedala, da ji je Jezus Kristus osebno potrdil varnost in koristnost proticovidnih cepiv.....


-

-

Recent Posts

See All

Anus larve

Kdaj, zakaj, zakaj ne in iz katerega anusa prilezejo 'anus ličinke', ki pohabijo neodvisne novinarje ? Lokalna specifika liberal-levakov pod kontrolo satan-globalistov - Larva v naslovu je lahko sopom

Entitete - antene

- Vse entitete lahko prevedemo na tehnično predstavitev s sevajočimi antenami. Tako je tudi človek antena, ki seva, oddaja in sprejema. Tako si lahko predstavljamo energijske in miselne vplive entitet

Daritev Satanove hostije in templji v Zokiblani

Hudičeva setev in žetev Urejena in lepo označena je nova romarska pot k Satanovemu svetišču s hostijo blagoslovljenih in stigmatiziranih vernikov kolektivnega zahoda sredi Zokiland Ljubljane. Šerif Ja

bottom of page