top of page
  • Writer's pictureYoda

Kako se umiriti

Updated: Nov 14, 2023

Umiritev in odrešitev imata različni izhodiščni stanji v nemiru ter v porazu

-

V stanju nemira, preganjavice, tesnobe, nezadovoljstva nimamo trezne presoje in sposobnosti ukrepati optimalno. Zato se moramo resetirati v mir, ki na začetku pomeni zaupanje v svoje lastno notranje vodstvo višjega jaza. Ta nas spremlja, opozarja, vodi in včasih tudi kaznuje ter nagrajuje. Posebno škodljive so napačne in vsiljive obsesivne misli, ki jim utegnemo slediti v zmedi nemira in posledične zmedenosti.


Vprašamo se: 'Ali sem vse storil(a) po svoji vesti in v skladu s svojimi omejitvami trenutnega stanja?' Moraš si priznati, da si trenutno nemočen (nemočna). To je lahko že element preklopa v globok mir, glej Odrešitev. Tako iskanje umiritve lahko včasih prinese čudežne pozitivne spremembe. Tu pa nadaljujemo brez misterijev z ugotovitvijo da je začasen odmik od aktivnosti popolnoma legitimen in edino pravilen.


V nasprotnem stopnuješ obsesivne elemente nemira. Občasno ima vsak človek take bolestne epizode in mora se jih zavedati ter izstopiti iz neharmoničnih in nenadzorovanih procesov svojega uma. Ljudje svoje nagnenje k obsesivno - kompulzivnim stanjem prinesejo na svet v svoji duši in so za nestabilna psihomentalna stanja bolj dovzetni. To rezultira lahko z mnogimi drugimi negativnimi učinki.


Slaba delovna in mentalna učinkovitost je še najmanjši problem. Posledice so lahko tudi depresija, motena percepcija in kognicija, nevarnosti poškodb, napačne izbire, odločitve, prepričanja, pričakovanja, navade. V drugem odstavku je predstavljen možen način preusmeritve stanja v umiritev, ki je utemeljen na logičnem razmisleku. Za naprednejše bi izpostavil zaupanje v pravično skrito višjo notranjo inteligenco.


Pri reševanju neželjenih stanj nemira so nam lahko v podporo koncentracije na izbrane številčne nize dr. Grabovoja. A bistven je začetni reset, preklop na osnovi odločitve in samozavedanja. Zakaj je važno obvladati zlasti obsesivne komponente nemira ? Škodljive obsesivne misli vodijo v trenutne v napake. Ponavljanje preide v navade, prepričanja, pričakovanja in smo v začaranem krogu vedno novih neumnosti.


8142543 obsesivne, vsiljive, škodljive, napačne misli

1888948 sprememba neg. misli v pozitivne

1001105010 mir, spokojnost

741 harmonija

213 optimalnost

514 osebni razvoj

519 endokrini sistem


Nekaj misli bi dodal k ozadju obsesivnih komponent nemira, kar rešujemo s prvim zgornjim nizom po dr. Grabovoju. Niz ima več sopomenk: pozornost vzbujajoča stanja, kronična stanja, obsesivno kompulzivna motnja. To vse skupaj navaja na razvojno stanje ter pomanjkljivosti in napake duše (dnk). Pojem 'motnja' je zato relativen. Napačno bi bilo niz povezovati z psihopatijo, čeravno se lahko tako manifestira.


K neugodnim psihomentalnim stanjem lahko poleg obsesivnega nagnenja prispevajo tudi napačna prepričanja, navade, pričakovanja. Vse to prihaja iz nezavednih zapisov podzavesti, vendar so izvori teh zapisov različni. Naš cilj je trenutna umiritev za izstop iz skrajno škodljivih stanj. Neželjena stanja pa bomo postopno omejevali in odpravili še z dodatnimi Grabovojevimi številčnimi nizi spodaj.


5857121918    tesnoba 

289064.319.14 navade

451948219.18 prepričanja

489061.719.88.0618 pričakovanja

-

-

Recent Posts

See All

Pohitritev osebne in kolektivne evolucije

- Psihomentalna kibernetika je namenjena osebnemu razvoju posameznikov. Evoluirana množica posameznikov vodi v kolektivno evolucijo. Zato je je pohitritev osebnega razvoja posameznikov nujna. Osebni i

Etika medosebne bioresonance

Spolna, psihična in mentalna komplementarnost lahko sprožijo spontano bioresonanco med dvema osebana nasprotnega spola, ki jo mnogi ne razumejo in še manj obvladajo. Razkrivamo poligamnost Narave in k

Asistenca druge osebe pri eliminaciji problema

Zakaj nekdo drug prej vidi izhod iz labirinta 'detektivskega problema' Tudi pasivni poslušalec je lahko koristen asistent Kreativna komunikacija - Pristop naključnega pomočnika je svež, neobremenjen,

bottom of page