top of page
  • Writer's pictureYoda

Miselna budnost

Updated: Oct 2, 2023

Čuječnost

-

Slovenska psihologija je že pred časom spoznala izjemno pomembnost psihomentalne higijene za človekovo duševno zdravje. Tako je med drugim nastalo Društvo za razvijanje čuječnosti, preko katerega se je tudi uveljavil pojem čuječnost za recimo temu miselna budnost. Pojem zavestnost morda lahko zavede.


V društvu priznavajo, da ima praksa čuječnosti starodavne korenine v vshodnjaškem ezoteričnem izročilu. Ta znanja in prakso skušajo približati uporabnikom na sodoben način, kar je hvalevredno. Sam izhajam iz znanj in prakse pridobljenih iz različnih ezoteričnih in drugih virov.


Tu želim posredovati svoje instrukcije, ki sem jih izvorno zapisal za osebo z anankastično motnjo in potem tudi objavil v postu 'Kognitivna podpora pri anankastični motnji' v komentarju 3 pod naslovom 'Kako povečati čuječnost'. V izogib podvajanju besedila spodaj dodajam link z navodili za čuječnost.



Na tem primeru se še enkrat več pokaže neločljiva povezanost ezoteričnega osebnega razvoja in zdravilstva, oziroma alternativne medicine. Delaj in meditiraj pravi pregovor, sam pa svoje 'delo' vidim kot služenje na področju zdravilstva. To koristi osebni rasti in duhovnemu razvoju.


Vedno obstaja več različnih možnih poti do cilja. Do tu predstavljenim opisom razvoja zavesti dodajmo še tehnologije po Učenju dr. Grabovoja. Na hitrico sem za sedaj izbral številčni niz 'razvoj zavesti' iz zelo priporočljive žepne knjižice 'Številski nizi za vsesplošni uspeh' avtorice Svetlane Novak.



1888888...9..1 RAZVOJ ZAVESTI

Dodajam še pojasnilo glede uporabe različnih poimenovanj za tu predstavljeno človekovo sposobbnost. Ezoterično pojmovanje troedine zavesti bi bilo večini izmuzljivo. Običajno se zavest povezuje z možgani, kar je nepopolno in poenostavljeno. 'Predmet' obravnave so misli, zato sem izbral naslov 'miselna budnost'.


Dokaj dobro in prepričljivo analogijo zavesti najdemo v anteni, ki utegne biti celo nezavedni arhetip glede na videnja budnih sanjalcev. Matematični funkciji zavesti in modelu z anteno pripada tudi del obširnega teoretično raziskovalnega besedila z naslovom Teorija Grabovojevih tehnologij - link spodaj.

-

-

Recent Posts

See All

Kako se umiriti

Umiritev in odrešitev imata različni izhodiščni stanji v nemiru ter v porazu - V stanju nemira, preganjavice, tesnobe, nezadovoljstva nimamo trezne presoje in sposobnosti ukrepati optimalno. Zato se m

Pohitritev osebne in kolektivne evolucije

- Psihomentalna kibernetika je namenjena osebnemu razvoju posameznikov. Evoluirana množica posameznikov vodi v kolektivno evolucijo. Zato je je pohitritev osebnega razvoja posameznikov nujna. Osebni i

Etika medosebne bioresonance

Spolna, psihična in mentalna komplementarnost lahko sprožijo spontano bioresonanco med dvema osebana nasprotnega spola, ki jo mnogi ne razumejo in še manj obvladajo. Razkrivamo poligamnost Narave in k

bottom of page