top of page
  • Writer's pictureYoda

Podzavest

Updated: Aug 28, 2023

POST V BLOG KATEGORIJI PMK


-

1. Lastnosti in zakonitosti podzavesti v primerjavi z običajno zavestjo



Dobro podlago tega posta je najti na publishwall - link prenesenih informacij je zgoraj. Resda je besedilo angleško, ampak jedrnato nazorno v nekaj slikah.


Praktično uporabo zakonov podzavesti sem do sedaj impliciral marsikje, manjkal pa je prav tak uporaben povzetek lastnosti in zakonitosti podzavestnega uma.


Delovanje podzavesti se navezuje na mnoga področja: hipnoza, avtogeni trening, afirmacije, ciljno programiranje podzavesti, sanje, budno sanjanje, delo z Tarot kartami, nihalom, ji đing-om, itd.


-

2. Sanje in budno sanjanje


Osnovne lekcije o sanjah dobimo z interpretacijo sporočil sanjske simbolike. Obstajajo boljše in slabše 'sanjske knjige' ki se ukvarjajo s sanjskimi arhetipi. A vseeno je to precej individualno.

O budnem sanjanju obstaja obilo literature in lahko ga smatramo za samostojno disciplino. Na tem mestu bi omenil izjemno zanimiv film Vsaditev (Inception_Syncopy). S tem področjem se je ukvarjal Carlos Castaneda naprimer v knjigi Umetnost sanjanja.

Tematiki sanj se posvečajo naprimer sledeči YT posnetki Svetlane Novak.



-

3. Enostavno čiščenje podzavesti

Podzavest ima na nas ključen vpliv, dejansko lahko usoden. Zato je koristno vnašati pozitivne vtise in odstraniti negativne zapise, ki so lahko tudi iz prejšnjih življenj.

Na voljo je veliko različnih možnosti od AT, afirmacij do hipnoze in avtohipnoze. V drugi točki si lahko izberemo ustrezne tehnologije dr. Grabovoja.


Izpostavil bi učinek preporoda, ki ga dajo dokaj enostavne vaje Amepši - link spodaj. Tako lahko odpravimo tenzijski miozitis in druge psihosomatske težave. Trdovratnejša simptomatska stanja obravnava točka 4.



-

4. Simptomatska stanja



Tematika se v veliki meri navezuje na reševanje negativnih vplivov podzavesti. Je precej obsežna in mnoga poglavja so še nedorečena in potrebujejo nadaljne raziskave ter zaključke.

Zanesljiva pa je v postu opisana empirično dokazana možnost preprogramiranja podzavesti z izbrano afirmacijo v lucidnem stanju za eliminacijo simptomatske oglušelosti.

-

-

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Kako se umiriti

Umiritev in odrešitev imata različni izhodiščni stanji v nemiru ter v porazu - V stanju nemira, preganjavice, tesnobe, nezadovoljstva nimamo trezne presoje in sposobnosti ukrepati optimalno. Zato se m

Pohitritev osebne in kolektivne evolucije

- Psihomentalna kibernetika je namenjena osebnemu razvoju posameznikov. Evoluirana množica posameznikov vodi v kolektivno evolucijo. Zato je je pohitritev osebnega razvoja posameznikov nujna. Osebni i

Etika medosebne bioresonance

Spolna, psihična in mentalna komplementarnost lahko sprožijo spontano bioresonanco med dvema osebana nasprotnega spola, ki jo mnogi ne razumejo in še manj obvladajo. Razkrivamo poligamnost Narave in k

bottom of page