top of page
  • Writer's pictureYoda

Izkoristi ponujene prilike

Updated: Sep 19, 2023

Kdor čaka dočaka in kdor vstraja ta zmaga pravi ljudski pregovor

Celovitejši vpogled v globoko psihomentalno & ezoterično ozadje navidez profanega pristopa

-

Načeloma poznamo vsaj dva pristopa pri doseganju ciljev, uresničenju želja, itd. Načrtovan projekt lahko v izvedbeni fazi nadomesti strojni program z izvajalci ali periferijo. A uspešno in dobro vodenje projektov je možno le z vključitvijo načina iskoriščanja priložnosti. Zato bo post posvečen tej veščini in življenski modrosti. Navidez profan naslov skriva plemenite psihomentalne sposobnosti, in ezoterično znanje.

Namesto nevrotičnega, nestrpnega prizadevanja za dosego cilja je v mnogih primerih bolje igrati vlogo lovca, ki potrpežljivo čaka na plen. Mi pa čakamo na svojo priložnost za realizacijo svoje namere, cilja, želje. Razen cilja ali želje potrebujemo še potrpežljivost in pozitivno pričakovanje, v fazi čakanja na priložnost pa tudi zamisel kako realizirati ponujeno možnost. Podpora je še občutek za 'blagovremenost' (srb).

Ideje, cillji in želje po univerzalnem principu Življenja ustvarjajo priložnosti, a moramo jih opaziti, imeti voljo za delovanje in delovati. Niso vse prilike prave in dobre, a tudi mi nismo vedno pravi. Upanje in optimizem sta podpora pri generiranju prilik. Nestrpnost & negativizem sta oviri, ki vodita v obup. Več prilik ustvarimo še z usmerjeno izbiro svoje življenske poti, interesov, dejavnosti, s samorazvojem.

Pojem 'blagovremenost' nima ekvivalentnega slovenskega prevoda, a po mojem dojemanju vključuje ezoterično ozadje konvergentnih točk, ko se vse poklopi in je cilj na dosegu roke. V kvantni fiziki imamo še pojem približanja dveh vsporednih časovnic, ko lahko prestopimo na ugodnejšo časovnico. O tem je govoril že prerok Izaija in Gragg Braden nam to odlično razloži.

Potrpežljivo, zbrano, mirno in čuječe moramo torej čakati na svoje izbrane življenske prilike, jih opaziti ter razumno in odločno ukrepati za dosego željenega. Moramo biti pripravljeni na dogodke in oboroženi z racijonalno voljo, pozitivnimi pričakovanji in prepričanji. Lahko bi nas ovirale slabe navade, negativne misli, slaba koncentracija & pozornost, strah, itd. Psihomentalno normiranje je ključni del zdravega samorazvoja.

Srečne dogodke, materialno blagostanje in druge realizirane priložnosti lahko imenujemo tudi darovi življenja. Vse zgoraj povedano ponazarja v slikovni upodobitvi Tarot karta Svečenica. Nekaterim lahko koristi študij kabalističnega Drevesa življenja. V našem primeru bi koristila meditacija na Svečenico, ki je ena od stez, ali vibracij Drevesa življenja. Dr. Grabovoj ponazarja drevo s kristalom Življenja.

Poglejmo za ilustracijo tipičen primer kjer je načelo čakanja priložnosti koristno uporabno in primer kjer se lahko igramo svoje mentalne igrice ne oziraje se na priložnosti v širših življenskih okvirih. Čakanje na priliko spoznati življenskega sopotnika (sopotnico) je prvi primer, upoštevaje etiko in realnost naših pričakovanj. Drugi primer je načrtovanje turističnega izleta po komercijalni ponudbi agencij.

V tem besedilu implicitno ves čas govorimo o potencialu zavesti. Ta se z našim osebnim razvojem dviga. Zavest & znanje višata potencial možnosti in dajeta boljšo realizacijo prilik. Razvijamo se z vsako zavestno aktivnostjo, delom, izobraževanjem, druženjem, igro. Na kratko lahko zavest opišemo kot trojni proces opazovalca, cilja opažanja in ugotovitve, ali spoznanja. Umetna inteligenca za sedaj še nima teh lastnosti.

-

-

Recent Posts

See All

Kako se umiriti

Umiritev in odrešitev imata različni izhodiščni stanji v nemiru ter v porazu - V stanju nemira, preganjavice, tesnobe, nezadovoljstva nimamo trezne presoje in sposobnosti ukrepati optimalno. Zato se m

Pohitritev osebne in kolektivne evolucije

- Psihomentalna kibernetika je namenjena osebnemu razvoju posameznikov. Evoluirana množica posameznikov vodi v kolektivno evolucijo. Zato je je pohitritev osebnega razvoja posameznikov nujna. Osebni i

Etika medosebne bioresonance

Spolna, psihična in mentalna komplementarnost lahko sprožijo spontano bioresonanco med dvema osebana nasprotnega spola, ki jo mnogi ne razumejo in še manj obvladajo. Razkrivamo poligamnost Narave in k

bottom of page