top of page
  • Writer's pictureYoda

Psihomentalna kibernetika

Updated: Nov 12, 2023

POST V BLOG KATEGORIJI PMK

-


0. Uvod


Ta praksa da enostaven in hiter način psihomentalnega reseta za umiritev, sprostitev, boljšo koncentracijo in zdravje. Razvijamo zavedanje in samokontrolo, disciplino in voljo. To je pot osebnega razvoja in napredka.

PMK nam pokaže našo pogojenost in nezavedne avtomatizme negativnih psihičnih reakcij. S spoznanjem svojega nepogojenega Jaza spoznamo način samoosvoboditve. Svoboda je v nas samih, če se odločimo zanjo.

Protokoli in spoznanja učenja ter prakse so rezultat osebnih izkušenj avtorja, obogateno in podprto z dosegljivimi relevantnimi viri. Sistem PMK je v osnovi odprt in povezljiv z večino drugih sorodnih sistemov.


Ta objava nadomešča prvotno, ki ima napako v naslovu, a ostaja zaradi obstoječih linkov s starim naslovom.


1. Glavni del



Obsežno besedilo PMK - zd prvi link je nekakšen katalog navodil, usmeritev in povdarkov v pomoč pri samorazvoju. Nekateri linki morda niso več delujoči, ampak vsebina besedila velja nespremenjeno. Zbirka besedil je nastajala desetletja skozi prakso in študij. Implicitno je tudi kronologija razvoja PMK.


Besedilo drugega linka je čisto konkretno praktično navodilo enega izmed možnih preprostih načinov samokontrole svojega psihomentalnega stanja. To je moj prvi originalen protokol psihomentalnega samoprocesiranja izpred več desetletij, a še vedno uporaben.

-


2. Podpora PMK


Spodaj navedeni naslovi in linki prinašajo univerzalno pomembna in koristna znanja pri samorazvoju bodisi preko psihomentalne kibernetike, ali po kakšnem drugem sistemu osebne rasti.


-


3. Dodatni relevantni viri


-


4. Spisek postov blog kategorije PMK


-


5. Argumenti za osebni razvoj


-

-

Recent Posts

See All

Kako se umiriti

Umiritev in odrešitev imata različni izhodiščni stanji v nemiru ter v porazu - V stanju nemira, preganjavice, tesnobe, nezadovoljstva nimamo trezne presoje in sposobnosti ukrepati optimalno. Zato se m

Pohitritev osebne in kolektivne evolucije

- Psihomentalna kibernetika je namenjena osebnemu razvoju posameznikov. Evoluirana množica posameznikov vodi v kolektivno evolucijo. Zato je je pohitritev osebnega razvoja posameznikov nujna. Osebni i

Etika medosebne bioresonance

Spolna, psihična in mentalna komplementarnost lahko sprožijo spontano bioresonanco med dvema osebana nasprotnega spola, ki jo mnogi ne razumejo in še manj obvladajo. Razkrivamo poligamnost Narave in k

bottom of page