top of page
  • Writer's pictureYoda

Namen Poti

Updated: Oct 15, 2023

Cilji na osebni Poti skozi Življenje

Harmonija pretekle, sedanje, prihodnje Poti

Igra, učenje, evolucija so služenje manifestaciji Življenja

-

Življenje je inteligentno, pravično in večno. Smisel življenja je zajet s tremi glavnimi cilji: igra, učenje, razvoj - evolucija. Merilo uspeha je naš osebni razvoj, ki temelji na življenskem učenju, vključno iz tujih izkušenj, ne pa dosežki slehernikov, ki so del njihove vloge na odru življenja. Uspešnejši smo v življenju če razmislimo o dobronamernih mnenjih starejših in sploh drugih oseb namesto kategorične zavrnitve.

Harmonija preteklosti, sedanjosti in prihodnosti ob izbranem cilju za prihodnost po dr. Grabovoju. HARMONIZACIJA PRETEKLOSTI 7819019425 HARMONIZACIJA SEDANJOSTI 71042 HARMONIZACIJA PRIHODNOSTI 148721091 + CILJ

Obstaja vsporednica med Grabovojevim principom prinašanja tehnologij iz bodočnosti in med upoštevanjem mnenj ljudi, ki so že v naši bodočnosti, ker so prehodili življensko pot, ki je še pred nami. To je preprosto povedano pospeševanje evolucije, osebnega razvoja in hitrejše ter lažje doseganje kakršnihkoli osebnih ciljev. Odvisno je precej tudi od naše življenske vloge in od naših odločitev.

Nekdo nam pokaže pot skozi pot skozi plodno dolino, mi pa raje rinemo po lažni bližnjici skozi neprehodno močvaro in puščavo. Podobnost je s psom ki neuspešno hlasta preko dolge ograje za slastno klobaso na drugi strani. Človek praviloma najde pot okoli ograje do cekinčka, ki ni dosegljiv direktno preko ograje. A tudi psi in ljudje smo različno dovzetni ter ustvarjalni v iskanju poti do izrabe ponujenih priložnosti.

Evoluiran človek je raje tih, nepristranski opazovalec življenja, manj pa udeleženec drame na odru življenja. S tem se ne samo izogne travmam in fizičnim posledicam udeleženca temveč lahko tudi pozitivno vpliva na dogodke ter razpletanje drame življenja. Čuječnost opazovalcu daje potencial sokreatorja dogodkov, ali asistenta režiserja drame življenja. Učenje je igra, zabava in Pot a ne v šolskem režimu.

Realizacija naših osebnih ciljev je odvisna od usklajenosti s cilji, ki nam jih nameni Življenje. Pri pravilni izbiri osebnih ciljev pomaga avtorefleksija, oziroma poznavanje in obvladanje samih sebe. Človek, ki ni prilagodljiv in obziren do okolice naj opusti cilj življenskega sopotnika, ali pa spremeni svoj odnos. Morda so zanj bolj primerni osebni cilji z logičnim načrtovanjem, kjer modrost medčloveških odnosov ni potrebna.

Težave na Poti so namenjene njihovemu reševanju. To terja naš napor in učenje, ki sta bogato poplačana z našo osebno rastjo in razvojem. Med drugim nas reševanje težav prisili k disciplini, dobrim navadam ter nam razvije voljo, ter da trpežnost, potrpežljivost in samozavest za nove izzive. Sčasoma bomo dosegli zavedanje, da so vse težave izzivi naše rasti in zanje bomo hvaležni kljub neprijetnostim.

V teh nekaj odstavkih je veliko povedanega tudi 'med vrsticami', ki jih bo notranje opazil pozoren 'opazovalec'in zabeležila udeleženčeva podzavest. Ta bo opažene znake na poti skozi besedilo zabeležila, tudi če udeleženec branja nič ne razume. Navidez abstraktne informacije imajo lahko priklicno - ustvarjalen potencial na nezavednem nivoju. Za zvedave dodajam še nadaljevanje o ciljih in Poti sami.

Vsak človek je dragocen unikaten biser v mozaiku Življenja. V celotni zgodbi Manifestacije je izvor Ljubezen, ponor pa Zlo. Zlo so negativne misli in čustva, napačne odločitve, zablode in psihopatija napačnih (defektnih) 'načel', ideologij, kultov, navad, prepričanj, pa tudi napake nezrelosti, okoliščin, itd. Pravila so relativna, ampak lahko podpirajo manifestacijo določenih načel na Poti skozi Življenje.

Človek in njegovo življenje sta unikatna. Zato je kakršnokoli primerjanje, ali tekmovanje z drugimi v osnovi napačno. Vsak ima tudi svoje zapise podzavesti in višjega jaza, ki so posledica preteklih izkušenj in odločitev na Poti. Namenjeni so Učenju ter osebnemu razvoju in rasti. Vsak mora sam nositi svoj 'križ'. Namesto skozi primerjave in negativne okoliščine raje obstajaj v odrešujoči zavesti Jaz sem.

Šport je igra samorazvoja, kjer tekmuješ sam s sabo, rezultati so merilo tvojega napredka. Tudi igra Narave daje samospoznanje. Ocene v izobraževalnem sistemu bi morale biti odraz individualnega napredka glede na osebne potenciale in dosežke . A žal ni tako. Zato bodi Jaz sem v brezmejnem obstajanju Vsega kar je. Osvobodi se vsiljenih primerjav, nesamozavesti, sprosti lastno kreativnost.

Satanska država vsiljuje nenaravna merila, kot je delno nakazano v predhodnem odstavku. To in mnogi drugi plemeniti razlogi kličejo k nenavezanosti v življenju na kakršnekoli minljive in nenaravne cilje, želje, prepričanja, sisteme, itd. Življenje teče bolj gladko in naravno z opuščanjem minljivih in nenaravnih vsebin. K temu nam pomaga razumevanje in prakticiranje nenavezanosti v Življenju.

Med koristnimi napotki velja upoštevati načelo ravnovesja med + in -. Kadar se nam neka pot zapre se praviloma odpre neka druga, ki je bolj prava za nas. A moramo jo opaziti. Samo poiskati je treba odprta vrata rešitve in nadaljevati Pot. Tako ravna optimist, za skrajnega pesimista pa so ena zaprta vrata že 'konec sveta' in razlog za obup. Sam opisano pravilno zavedanje imenujem transcendentalni optimizem.

-

-

Recent Posts

See All

Kako se umiriti

Umiritev in odrešitev imata različni izhodiščni stanji v nemiru ter v porazu - V stanju nemira, preganjavice, tesnobe, nezadovoljstva nimamo trezne presoje in sposobnosti ukrepati optimalno. Zato se m

Pohitritev osebne in kolektivne evolucije

- Psihomentalna kibernetika je namenjena osebnemu razvoju posameznikov. Evoluirana množica posameznikov vodi v kolektivno evolucijo. Zato je je pohitritev osebnega razvoja posameznikov nujna. Osebni i

Etika medosebne bioresonance

Spolna, psihična in mentalna komplementarnost lahko sprožijo spontano bioresonanco med dvema osebana nasprotnega spola, ki jo mnogi ne razumejo in še manj obvladajo. Razkrivamo poligamnost Narave in k

bottom of page