top of page
  • Writer's pictureYoda

Teoretični modeli ezoterike

Updated: Nov 19, 2023

Dojemanje zavesti je ključno

-

-

Besedilo predstavlja poskus ponazoritve znanstveno neafirmiranih ezoteričnih - izkustvenih kategorij z uveljavljenimi tehničnimi in znanstvenimi modeli, kar ne odraža nujno dejanskega stanja v vseh možnih vidikih obravnave. Na začetku pa moramo opredeliti pojem ezoterike. Pomagamo si lahko naprimer z razlago iz vira na sledeči povezavi.


-

-

Za osnovo razširjene obravnave naslovne teme bi vzel obširno kompilacijo člankov, ki sem jih naslovil 'Teorija Grabovojevih tehnologij'. Ta kompilacija je prenosljiva preko spodaj podanega linka.



To besedilo je osrednje in daleč najpomembnejše in temu primerno obsežno.


Za sedaj pri tem besedilu še ne zaznavam pomembnejših nekonsistenc, niso nastopili niti razlogi ovrženja besedila. Pač pa so se pojavile vsebine, ki predlagano osnovo dopolnjujejo in nadgradijo. To nakazuje ter vključuje večplastnost in multidisciplinarnost modeliranja. Tudi pri oblikovanju tukajšnjega besedila se bom zaradi preglednosti in pragmatičnosti v največji možni meri oprl na prikaz povezav do obstoječih razpoložljivih gradiv. V nadaljevanju podajam te povezave.

-

Vsekakor je pomenljivo, da se matematičen model zavesti z anteno sklada z videnjem budnih sanjalcev. To nakazuje, da je antena nekakšen arhetipski model zavesti, ki sprejema in oddaja miselne signale in ta model ustreza celo pri ponazoritvi kolektivne zavesti. Pomembna razlika med EM antenami in zavestjo je morda v vrsti valovanja. Za skalarno valovanje, ki naj bi določalo zavestne procese veljajo popolnoma drugačne zakonitosti. Nikola Tesla je to valovanje poznal, ustvarjal in uporabljal s svojimi napravami.

-

-

Antensko analogijo lahko razširimo na vse zavestne in energijske izvore - ponore, vključno z entitetami.


-

Zavest, kot troedini princip opazovalec - kreator - merilec, opazovano - objekt - merjenec in opaženo - spoznanje - izmerjeno sem navedel v mnogih svojih objavah, med drugim tudi v 'Teoriji Grabovojevih tehnologij'. Delovanje zavesti ponazorijo elementi ogenj - emanacija - oče, zemlja - strukturizacija - mati, voda - percepcija - sin, zrak - komunikacija - duh, eter - brezvzročna, brezmejna, večna izvornost vsega - LATENTNO VSE-Akaša. Sedaj te navedbe, ki izhajajo iz ezoteričnega učenja in prakse argumentiram s sledečimi referencami spodaj.


-

-

Pri sledečem viru sem se prvič seznanil s pojmom fraktal in ga nemudoma povezal z Grabovojevim kristalom večnosti ter strukturo kabalističnega drevesa življenja.



Zaporedje virov kaže tudi na pot, ki me je pripeljala do zamisli o matematični interpretaciji s fraktali za proces koncentracije na Grabovojeve številčne nize z namenom normiranja stanj in dogodkov. Dr. Grabovoj uporablja poleg izraza normiranje tudi pojem kanonizacija. Čas bo pokazal če je upravičena domneva za še tretjo alternativo - refraktalizacija.

-

-


Hipni prenos materije ali informacij na daljavo je v domeni znanstvene fantastike, a ne v svetu kvantnih delcev


Zgoraj polinkan članek nam prikaže uporabo kvantnih principov v eksperimentih sodobne fizike. Preko pojma meritev je implicitno uveden vpliv subjektivne zavesti. Kvantni prostor je omejen na 'kvantne delce', ezoterični pojem vesoljne 'Enosti' pa je zamenjan s pojmom 'kvantne prepletenosti'.

-

-

Kaj pa vpliv zavesti na makro nivoju ?


Predpostavljam, da je celični nivo organizma po dogmi uradne fizike že makro nivo, za katerega naj ne bi več veljali kvantni zakoni. A doktor Lipton je v svojih raziskavah s področja epigenetske biologije dokazal da je to napačno prepričanje. Torej se bomo morali sprijazniti da so kvantni pojavi znanstveno dokazani tudi na makro nivoju. O tem se lahko prepričamo z zbirko posnetkov in besedil iz raziskav in predavanj dr. Bruca Liptona o povezavi zavesti s telesom, ki so rezultat nove biologije.


-

-

Prastara ezoterična tehnika MERKABA tudi dokazuje moč zavesti nad materijo, a potrebna sta znanje in koncentracija izurjene zavesti. Tehnika pa je uporabna tudi za teleportacijo na makro nivoju.


-

-

Nekaj dodatnega razumevanja nam lahko prinesejo opisi delovanja kvantno - informacijskih naprav. Lahko bi jih imenovali aparature za kvantno inštrumentalizacijo - linka spodaj. Grabovojeve tehnologije upravljanja z makro informacijami imajo seveda veliko subjektivno - kvantnih varijacij za razliko od laboratorijsko omejenih fizikalnih eksperimentov s 'kvantnimi delci'. Aparature so poenostavljeno povedano za sedaj ojačevalnik in oblikovalec nerazvite - nestrukturizirane človekove zavesti in nadomeščajo individualno (ne)razvito koncentracijo zavesti posameznika. Namen pa je pospešiti uporabo kvantnih učinkov zavesti pri upravljanju z informacijami za normiranje stanj in dogodkov, vključno na fizičnem makro planu.


-

-

Izjemno interdisciplinarno razlago vprašanj, ki nas tu najbolj zanimajo, vključno z ezoteričnimi vidiki nam predstavi ing. Goran Marjanovič, kar je delno že vključeno pri Teoriji Grabovojevih tehnologij. Naknadno pa sem pridobil še nekaj novih virov, ki so dodani k Uvodu v mejna vprašanja znanosti. Posebej pa bi tu izpostavil intervju ing. Marjanovića na Balkan info INTERVJU: Goran Marjanović-Balkan info. Med drugim pojasni tudi povezave prostor - čas in teoretično podlago skalarnega valovanja.

-

-

Dodajam še krajši opis in nekaj uvidov iz svoje prakse daljinske koncentracije preko pc ekrana na delujoče aparature z umetno inteligenco PRK-1u, ki so patent dr. Grabovoja. Tri aparaturne kristalne leče na katere se koncentriramo ob izbrani miselni podlagi spominjajo na trojni princip zavesti: ideja - emanacija misli, strukturizacija - zbiranje, razvrščanje, povezovanje informacij, percepcija - uvid, ali spoznanje.


V obratni smeri ure ponavljamo ta proces koncentracije zavesti, da spremenimo obstoječe notranje stanje. To stanje je skrito v podzavesti, kolektivni zavesti, celičnem spominu, itd. Elektronsko stimulirani kristali s svojo fraktalno strukturo emanirajo svelobno polje domnevno skalarnih signalov, ki popravljajo popačitve naših fraktalnih zapisov.


Svetlobno emanacijo kristalov lahko zaznamo v specifičnih barvnih odtenkih kristalov in svetlobe okoli kristalov, različno za različne naprave prk. Pomlajevalna naprava emanira npr. nežno zeleno svetlobo, protikarcinomska seva zlato in vijolično, anticovidna zlato in modro, zadnja v nizu pa emanira rožnato svetlobo. Vendar se tudi leče iste naprave razlikujejo med sabo po barvi.

-

-

Tudi dr. Grabovoj na mnogih mestih podaja svoj način razlage ezoteričnih kategorij, kot so Bog, duša, duh, zavest, itd. Seveda je večji del Grabovojevega Učenja aplikativne narave, a tudi skozi ta način si lahko postopno modeliramo svoje ezoterične predstave. Morda po tej intuitivni poti celo bolje, kot z uveljavljenimi instrumenti logike.

Še posebej zanimivo je področje uporabe 'časovnega potovanja' v bodočnost za prenos naprednih znanj in tehnologij v sedanjost. Tak proces je bil uporabljen tudi v (tajnih) projektih ameriške globoke države, ki se sicer ne posvečajo ezoteriki. Ob tem bi omenil Grabovojevo poimenovanje 'večna materija'. To bi lahko morda vsporejali z materijo višjih dimenzij.

Brez prevodov in razlage Svetlane Novak so gradiva dr. Grabovoja težko doumljiva. Nekaj njenih yt posnetkov sem zbral v linkanem postu. Raziskovalci si bodo sami poiskali nadaljne vire po Učenju dr. Grabovoja. Za sedaj se odrekam prezahtevnemu poskusu vsporejanja Grabovojevih empiričnih interpretacij z ezoteričnimi kategorijami po drugih virih in sistemih razen nekaterih že podanih jasnih primerov.


-

-

Posebno in pomembno mesto v tem postu namenjam izsledkom vrhunske znanosti iz Rusije. Zadnji bodo prvi in obratno.... Krajšo zbirka dokumentacije o dosežkih ruskih znanstvenikov sem oblikoval po nastanku tega posta, zato je dodana na koncu, a glede na informacije si zasluži najvidnejše mesto.



Na splošno pa utegnemo najti podporo za teoretične modele ezoterike tudi v forumski kategoriji Mejna vprašanja znanosti in na pripadajoči portalni strani 5. Vse je medebojno povezano, a ni volje to videti.



   Naknadno dodajam še en neafirmiran vir informacij, ki ga ne gre zanemariti. In za začetek predlagam relevanten članek tega vira. Raziskovalci bodo gotovo posegli še po mnogih drugih.



-

-

Recent Posts

See All

Kako se umiriti

Umiritev in odrešitev imata različni izhodiščni stanji v nemiru ter v porazu - V stanju nemira, preganjavice, tesnobe, nezadovoljstva nimamo trezne presoje in sposobnosti ukrepati optimalno. Zato se m

Pohitritev osebne in kolektivne evolucije

- Psihomentalna kibernetika je namenjena osebnemu razvoju posameznikov. Evoluirana množica posameznikov vodi v kolektivno evolucijo. Zato je je pohitritev osebnega razvoja posameznikov nujna. Osebni i

Etika medosebne bioresonance

Spolna, psihična in mentalna komplementarnost lahko sprožijo spontano bioresonanco med dvema osebana nasprotnega spola, ki jo mnogi ne razumejo in še manj obvladajo. Razkrivamo poligamnost Narave in k

bottom of page